Nettbutikkleverandør

Nettbutikkleverandører er de som produserer produkter og tilbyr disse videre til nettbutikker, som igjen selger det til sine kunder. La oss se på hvordan dette fungerer!

Hva er en nettbutikkleverandør?

En nettbutikkleverandør er aktører som produserer og selger produkter til sluttforbrukeren hos andre nettbutikker. Dette vil si at de nettbutikkene som ikke produserer egne produkter, samarbeider med en eller flere nettbutikkleverandører.

Det er vanligvis to ulike måter å gjøre dette på, der du enten kan gjøre innkjøp av nettbutikkleverandørens produkter og lagre disse selv, eller du kan gå for dropshipping der du fungerer som et bindeledd mellom kunden og produsenten.

Hvordan fungerer et samarbeid med nettbutikkleverandør?

De ulike nettbutikkleverandørene har forskjellige tilnærminger til hvordan dette skal gjøres. Det er ikke alle leverandører som er kompatible med begge løsningene. Der noen utelukkende tilbyr kjøp av varepartier, vil andre spesialisere seg på dropshipping. 

Å motta varene på ditt eget lager vil gi deg mer kontroll på både varene og leveransen. Men denne måten innebærer også at du må investere mer i oppstarten. Det kommer med flere utgifter, der du må kjøpe inn partier med produkter, leie eller kjøpe et lager og ansette noen for å håndtere varemottaket og utsendingene til kundene. 

Med dropshipping vil kundene dine kjøpe en vare i nettbutikken din, der bestillingen blir sendt direkte til leverandøren. Her er det nettbutikkleverandøren som plukker, pakker og sender varene til din kunde. For deg som har en nettbutikk betyr dette mindre behov for oppstartskapital, men samtidig fører det også til mindre kontroll på prosessen og ofte lengre leveringstid.

Rådfør deg med spesialister på e-handelsløsninger

Så, hvordan finner du din nettbutikkleverandør? Det er lett å miste motet på jakten etter den rette nettbutikkleverandøren, særlig når det er så mange der ute. Markedet for nettbutikkleverandører blir fort uoversiktlig for de fleste av oss, derfor anbefaler vi å skaffe hjelpen du trenger av ekspertene.

Degree er en utviklingspartner for B2B netthandel som gir deg full oversikt på dette området, der de tilpasser rådgivningen basert på dine målsettinger innen din bransje. Sammen med Degree, blir prosjektet ditt til en realitet slik at du og leverandørene sammen får en gunstig e-handel!

 

Ønsker du å vite hvordan vi jobber med SEO i praksis? Vi har skrevet en detaljert SEO guide om arbeidsmetodikken vår