Google søk

Google er plassen for svaret på spørsmål du ikke visste du lurte på en gang. På brøkdelen av et sekund får du mer eller mindre relevante svar på alt du måtte lure på eller lete etter på nett. Men lurer du på hvordan Google søk egentlig virker?

Hvordan fungerer Google søk?

Google søk får sitt datagrunnlag ved at Google samler opp et gigantisk bibliotek med informasjon fra flere hundre milliarder nettsteder. Når nettsidene kategoriseres analyserer robotene blant annet hva informasjonen handler om, hvilke fraseringer de har og når de er oppdatert. Det samles i et stort digitalt biblotek som kalles søkeindeksen. Du kan lese mer om Googlebotens arbeid her.

Når du gjør et søk på Google leter robotene automatisk gjennom alle nettsidene og informasjonen for å finne det innholdet som i størst grad svarer på forespørselen din. Google søket viser frem det som vurderes som mest relevant og oppdatert informasjon, og som har best kvalitet.

Hvordan gjøre effektive søk på Google

Selv om algoritmen til Google er veldig treffsikker, så er det flere ting du kan gjøre for å søke mer spesifikt på Google.

  • Bruk anførselstegn på begge sider av søkefrasen din for å sørge for at hele søkefrasen din må inkluderes i søkeresultatene
  • Legg til – for å ekskludere ord fra søket som ikke er relevant for deg
  • Skriv site: og et domenenavn før søkeordet ditt for å søke etter informasjon på et bestemt nettsted

Oppsummering

Google søk er plattformen hvor du henter ut informasjon fra Googles eget bibliotek med digital informasjon. Gjør søket ditt og få den mest relevante informasjonen valgt ut fra mange milliarder sider.


Ofte stilte spørsmål

Hva er Google søk?

Google søk er Googles plattform hvor du kan søke etter informasjon fra deres søkeindeks. Når du gjør søk i Google letes det automatisk etter mest relevant informasjon til å svare på forespørselen din i den gigantiske indeksen. Slik presenteres du for nøye utvalgt innhold på brøkdelen av et sekund når du søker på Google.

Hvordan søke på Google?

Helt enkelt søker du på Google ved å skrive inn et eller flere søkeord i søkefeltet på Google. Du kan også legge inn ulike symboler i søket ditt for å gjøre det mer treffsikkert. Du kan ekskludere ord fra søkeresultatet du ønsker, søke utelukkende på ett nettsted osv.