HTML

Alle nettsider, mobilapper og lignende er laget av kode som forteller nettleseren og mobiltelefonen hva innholdet skal være og hvordan det skal se ut. HTML står for “HyperText Markup Language” og er et av de eldste og mest grunnleggende kodespråkene for en nettside.

Hva er HTML, og hvordan lære seg å kode?

HTML-språket har et sett med standardiserte tags som brukes for å angi egenskaper, innhold og andre variabler. HTML-koden kobles sammen med CSS, scripts og annet for å gi leseren av en nettside innhold, utseende og funksjoner.

For å lære HTML er det viktig å ta det grunnleggende først, selv om det kan virke kjedelig og tregt. 

Bruk en god kilde som for eksempel W3Schools for å sikre at koden man lærer er oppdatert til nyeste standard og “best practise”. Dette har nemlig forandret seg en del i løpet av de siste årene.

Det er viktig å forstå hvordan det grunnleggende rammeverket fungerer først, før man går i gang med å lære mer avanserte sider ved HTML.

Ofte stilte spørsmål

Hva er HTML?

HTML står for “HyperText Markup Language” og er et grunnleggende kodespråk for en nettside.

Hva er forskjellen på HTML og CSS?

I motsetning til HTML er CSS et kodespråk som kun har til hensikt å styre utseendet/utforming på en nettside – ikke selve innholdet. Derfor kombinerer man HTML med blant annet CSS når man lager en nettside.