Responsivt design

Det er ikke lenger bare pc’en som blir brukt til å handle på nett, finne informasjon eller surfe på nettet. Mobil og nettbrett blir stadig viktigere, og derfor er det viktig at nettsider har design tilpasset alle flater!

Hva er responsivt design?

Du har responsivt design når nettstedet ditt har et design som sømløst tilpasser seg alle skjermstørrelser. Elementene på siden som teksten, illustrasjoner, klikkbare elementer osv justerer størrelse og plassering ut ifra om bruker er på mobilen eller på en stor pc-skjerm. Det er også viktig at brukeren har tilgang til alle funksjoner uansett hva slags enhet h*n bruker. Å ha en nettside med responsivt design er den enkleste måten å sørge for god brukervennlighet på alle enheter.

Det er viktig å ha et responsivt design på nettsiden din fordi du sikrer god brukeropplevelse. Brukervennlighet er en stor del av on-page SEO. Når brukerne lett kan navigere og finne den informasjonen de leter etter på nettstedet ditt er det også større sjanse for at de legger igjen penger hos deg!


Ofte stilte spørsmål

Hva er responsivt design?

Responsivt design er en måte å designe nettsiden på som innebærer at alle elementene på siden automatisk optimaliseres slik at det ser bra ut på alle enheter. Alt av funksjoner og layout på siden tilpasses automatisk til mobil når brukeren besøker siden din på mobilen for eksempel.

Hvorfor er responsivt design viktig?

Responsivt design er viktig for å ha en brukervennlig nettside. Når du har responsivt design er det lett for alle brukere å navigere og finne det de leter etter på siden din. Dette er en av vurderingsfaktorene søkemotorene bruker når de rangerer nettsider.