Bildesøk

En av formene for søk man kan gjøre gjennom en søkemotor er bildesøk, men hva er egentlig dette?

Hva er bildesøk?

Bildesøk er en funksjon flere av de store søkemotorene tilbyr. Det finnes til og med noen søkemotorer som kun tilbyr bildesøk, som f.eks. TinEye. Denne søkefunksjonen går som navnet tilsier ut på at man kan søke etter bilder, og brukes først og fremst om bildesøk på nett.

Omvendt bildesøk

Omvendt bildesøk (engelsk: reverse image search), er en funksjon som gir deg muligheten til å gjennomføre et bildesøk med et annet bilde. Hva søkeresultatet inneholder varierer litt fra tjeneste til tjeneste, men i de fleste tilfeller vil du kunne få opp informasjon om bildet,  andre versjoner av bildet og andre bilder som ligner. Søkemotoren TinEye er spesialisert på omvendt bildesøk, men dette er en tjeneste som også tilbys av Google.

Google bildesøk

Den mest kjente søkemotoren for bildesøk er Google Images, som er tilgjengelig gjennom Google sin søkemotor. Google Images ble lansert i 2001, etter at sanger og skuespiller Jennifer Lopez hadde på seg en kjole som skapte enorme mengde søk og etterspørsel for bilder. Ganske morsomt, eller hva? Google Images la til muligheten for omvendt bildesøk i 2011.

Oppsummering

Et bildesøk er en av tjenestene som søkemotorer kan tilby, og gir deg muligheten til å søke etter bilder bl.a. på nett. En form for bildesøk kalles omvendt bildesøk, denne tjenesten gir deg muligheten til å søke med et bilde for å finne informasjon eller andre lignende bilder.


Ofte stilte spørsmål

Hvordan kan man gjøre et bildesøk med bilder?

Et bildesøk med bilder kalles omvendt bildesøk og kan gjøres gjennom bl.a. Google Images og TinEye.

Hvordan kan man gjennomføre et Google bildesøk på IPhone?

For å gjennomføre et Google bildesøk på IPhone kan du bruke din nettleser og gå inn på Google derfra, eller laste ned Google-appen og søke der. 

Dersom du ønsker å gjøre et omvendt bildesøk gjennom Google på IPhone så må du laste ned Google-appen. Inne på den vil du finne en knapp med et kamera-ikon som gir deg muligheten til å enten laste opp eller ta bilde for ditt søk.