Ghostwriter

En ghostwriter er en skribent som blir ansatt for å skrive noe på vegne av en annen person eller bedrift, og som deretter forblir anonym.

Hva er en ghostwriter?

Ghostwriters, text-wizards eller skyggeforfattere er en hemmelig styrke bak mange av de mest populære bøkene, artiklene, sangene og talene som sirkulerer i dagens verden. Navnet «ghostwriter» kommer av ideen om at forfatteren jobber i skyggene og gir fullstendig skrivebidrag uten å bli kreditert offentlig for sitt arbeid. Dette betyr at skribenten gir stemmen sin til klienten (forfattere, artister, bedriftsledere og andre), og lar dem ta æren for det ferdige arbeidet.

Hvorfor bruke en ghostwriter?

Ghostwriters blir ofte brukt av personer som ønsker å utvikle eller forbedre skriftlig materiale, men som kanskje ikke har tid, ferdigheter eller ekspertise til å gjøre det selv. Disse skribentene tilpasser seg klientens stemme, tone og stil for å skape et endelig produkt som ser ut som om det er skrevet av klienten selv. Ghostwriting er utbredt innenfor litteratur, musikk, og næringsliv, og det spiller en viktig rolle i å hjelpe enkeltpersoner og bedrifter med å uttrykke sine ideer og historier på en effektiv måte.