Innholdsmarkedsføring

Ønsker du som alle andre å skape langsiktige og varige kundeforhold? Da bør du lese videre. Her har vi det du trenger å vite om innholdsmarkedsføring - enkelt forklart!

Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring, også kalt content marketing på engelsk, er en markedsstrategi som engasjerer potensielle kunder gjennom relevant innhold. Formålet med innholdet er å bygge langsiktige relasjoner som gir verdi og gode forretningsresultater. 

I motsetning til tradisjonell reklame der mottaker får informasjonen trykket opp i fjeset (eksempelvis på dager som Black Week og lignende), kan man trygt si at innholdsmarkedsføring er en smartere måte å markedsføre produkter og tjenester på. Gjennom å tilby relevant og interessant innhold i kanaler der man treffer ønsket målgruppe, oppfordrer du kundene til å oppsøke deg. 

Innholdsmarkedsføring kan produseres fysisk som innhold i magasiner og aviser, men de siste årene har det blitt mer vanlig å kommunisere innholdsmarkedsføring via digitale plattformer. Dette kan være alt fra poster på Instagram, Facebook eller TikTok, til artikler eller podcaster.

Hva gjør en innholdsmarkedsfører? 

En innholdsmarkedsfører, eller innholdsprodusent, jobber med å produsere innhold for ulike kanaler både fysisk og digitalt. Strategien til en innholdsprodusent er å planlegge relevant innhold over en bestemt tidsperiode, for så å produsere dette i form av tekst, grafisk design eller videoproduksjon. 

En viktig del av jobben til en innholdsprodusent er å tilpasse innholdet til de ulike kanalene, altså at både format og budskap passer der hvor innholdet skal ligge. Folk forventer en helt annen kommunikasjonsform på Snapchat, enn det målgruppen på LinkedIn gjør, for eksempel.   

Oppsummering

De aller fleste bedrifter benytter seg av innholdsmarkedsføring i dag. Det er en gunstig strategi som oppfordrer til engasjement på mottakers premisser, og vil på sikt gi både deg som bedriftseier og kunden verdi. 

Har du spørsmål rundt innholdsmarkedsføring? Vi i Solid Media er drillet på fagområdet, og hjelper deg gjerne med å komme i gang!