Landingsside

Når du bygger opp et nettsted så består det av mange typer sider, som alle har ulike formål. Noen skal bygge merkevare og andre skal informere. La oss se på hva landingssider er, og hva de bidrar med på et nettsted.

Hva er en landingsside?

En landingsside er en type side på nettsteder som handler om et spesifikt tema, med mål om å lede de besøkende til å gjøre en bestemt handling. I motsetning til andre sider på nettstedet er fokuset på landingssider presentere spesifikk informasjon og å  knytte det opp til en konvertering. Det kan for eksempel være å gjøre et kjøp, fylle inn et skjema eller laste ned innhold.

Betegnelsen kommer av at det er siden besøkende lander på etter å ha klikket på en link inn til siden. Når man driver med digital markedsføring så er det jo sjelden gunstig at brukerne kun kommer til forsiden på nettstedet ditt. Målet er å føre dem til relevante sider som møter brukernes ønsker og øker sjansen for at de vil konvertere.

I Google Analytics defineres en landingsside som den første siden brukeren lander på når de kommer inn på nettstedet ditt. Da gjelder betegnelsen som den første siden bruker møter, uansett formålet med siden og hvordan brukeren har kommet til siden.

Eksempel på en landingsside

Hvis du planlegger en kampanje og skal drive digital markedsføring må du ha en egen landingsside knyttet til den kampanjen. Ved å ha en dedikert side til kampanjen vil du lettere kunne føre brukere inn på riktig sted via lenker i annonser og henvisninger. Du vil også kunne måle konverteringer konkret knyttet til den kampanjen for å beregne suksessen til kampanjen.


Ofte stilte spørsmål

Hva er en landingsside?

En landingsside er en type side på nettstedet som handler om en spesifikk tjeneste, kampanje eller et tema. Målet med landingssider er å raskt lede brukerne til å gjøre en konvertering.

Hva er et eksempel på en landingsside?

Et eksempel på en landingsside er en enkeltstående side som snakker om et faglig tema, og linker til en nedlastbar mal knyttet til temaet. Siden kan linkes til i annonser og har som mål å få folk til å laste ned innholdet.