Merkevarekjennskap

Jo mer kjent merkevaren din er blant folk, desto større sjanse er det for at de vurderer å kjøpe det du tilbyr. Utforsk hvorfor merkevarekjennskap er viktig, og få tips til hvordan du kan øke det for din bedrift.

Hva er merkevarekjennskap?

Merkevarekjennskap handler om hvor godt folk kjenner din merkevare. Dette inkluderer hvor godt de husker logo, produktsortiment, reklamekampanjer og mer.

Hvorfor er merkevarekjennskap viktig?

Merkevarekjennskap er viktig av flere grunner. 

  • Konkurransefortrinn: Forbrukere har en tendens til å foretrekke det merket som er «top of mind», altså det første merket de kommer på når de skal gjøre et kjøp. Dette betyr at god merkevarekjennskap er en viktig faktor som kan sikre din bedrift et stort konkurransefortrinn. 
  • Tillit og troverdighet: Jo bedre kjent en forbruker er med et merke, jo større tillit og merkevarelojalitet har de. 
  • Langsiktig suksess: En solid merkevare som har høy merkevarekjennskap blant forbrukere vil ha høyere sjanse for langsiktig suksess. Når et merke er godt kjent på markedet, vil det være lettere å opprettholde relevans, selv i møte med et skiftende marked.

Hvordan bygge merkevarekjennskap?

Ønsker du å bygge merkevarekjennskap for din bedrift, er det en del ting du bør tenke på. 

Du må ha kartlagt målgruppen, både hvem de er og hvilke kanaler du bør bruke for å nå de. Det er også viktig at du har satt konkrete mål for bedriften din, dette inkluderer langsiktige og kortsiktige mål. 

Når dette er på plass, er det en rekke tiltak du kan ta fokus på. 

  • SEO: Søkemotoroptimalisering spiller en viktig rolle for at ditt merke skal rangere høyt på søkeresultater (SERP) og bli “top of mind” hos kunden. 
  • Markedsføring på sosiale medier: Ved å ha en viss tilstedeværelse på sosiale medier kan din bedrift bygge opp et fellesskap av følgere, dele verdifullt innhold og engasjere seg direkte med målgruppen din. Dette kan bidra til å øke merkevarekjennskapet og skape en personlig forbindelse med kundene dine.
  • Influensermarkedsføring: Å samarbeide med en som er tett på målgruppen din kan være en effektiv måte å øke merkevarekjennskapen på. Forbrukere stoler mer på merker de får anbefalt av noen de allerede har et kjennskap til.

For mer info om hvordan bygge merkevarekjennskap, les inbound marketing guiden her: