SSL Sertifikat

Et SSL sertifikat fungerer som en forsikring til brukeren av nettsiden din at siden er trygg. Sertifikatet aktiverer en kryptering av kommunikasjonen mellom nettstedet og nettleseren er trygg.

Hva er SSL sertifikat?

Internett sin infrastruktur er nettbasert og i utgangspunktet er all datatrafikk på nettet usikret. Men ettersom internett også er en plass for bedrifter innebærer det gjerne utveksling av personlig informasjon. Derfor er også kryptering og sikker behandling av informasjon ekstremt viktig. Det er her SSL sertifikatet blir relevant.

Hva er SSL sertifikat?

Et SSL sertifikat fungerer som en forsikring til brukeren av nettsiden din at siden er trygg. Sertifikatet aktiverer en kryptering av kommunikasjonen mellom nettstedet og nettleseren er trygg. De fleste store nettsteder har idag en SSL sertifisering. Det ser du ved siden av domenenavnet i adressefeltet øverst på siden. Sider som er sertifisert har en hengelås der, i tillegg til at den utvidede URL’en bruker HTTPS i stede for bare HTTP. Det er viktig for teknisk SEO å passe på at dette er på plass.

Hva slags nettsider trenger SSL sertifikat?

Det korte svaret er at alle sider burde ha SSL sertifisering. Om du har en nettside som leverer varer eller tjenester hvor brukerne kan legge igjen personlig informasjon er det spesielt viktig. Dessuten er et bevis på at nettsiden er trygg å bruke skape autoritet og tillit til siden alltid nyttig. Det viser brukeren at du har fokus på sikkerhet.

Hvorfor er SSL sertifikat viktig for synlighet?

I tillegg til å skape økt tillit hos de besøkende på nettsiden er det flere grunner til at et SSL sertifikat er viktig.

For det første gjør Google det svært tydelig at en nettside ikke har sertifikatet ved å skrive “ikke sikker” i adressefeltet når man går inn på en usikret side hvor man kan legge igjen personopplysninger eller som har innlogging tilgjengelig. Dette er for å advare brukerne om at siden ikke nødvendigvis er trygg. Dette kan holde besøkende fra å bli på siden.

For det andre har Google lagt inn SSL sertifisering som et punkt de vurderer i rangeringen til en nettside. Det har ikke alt å si, men det er en faktor som ligger inne i algoritmens vurdering. Dette er et grep for å oppfordre nettsteder til å skaffe SSL kryptering.

Oppsummering

Et SSL sertifikat som indikerer at siden er kryptert på en måte som gjør den sikker å bruke er viktig både for brukernes del og for Google. Det skaper en tillit til siden og kan i tillegg bidra til bedre rangeringer i googles søkeresultat. Derfor burde alle sider ha SSL sertifikat, men spesielt viktig er det om du har kunder som legger igjen personlig informasjon på siden din. I vårt SEO-arbeid forsikrer vi oss alltid om at kundenes side har gyldig SSL-sertifikat. Det er en del av vår «teknisk SEO-sjekkliste».