Affiliate markedsføring

Affiliate betyr “tilknytte” og affiliate markedsføring handler om å nå ut til sin målgruppe, gjennom å bli omtalt av andre. Som oftes er affiliate markedsføring brukt blant bedrifter som driver med netthandel.

Hva er affiliate markedsføring?

Gjennom affiliate markedsføring kan produktet eller tjenesten en bedrift tilbyr, bli referert til gjennom en annen aktørs blogg, sosiale medier, podcasts eller en nettside. Den som omtaler produktet eller tjenesten,, også kalt en “affiliate” får en prosent av salget, om kjøpet kan spores tilbake til deres anbefaling. 

Synonymer til affiliate kan for eksempel være partner eller branch.  Siden affiliate betyr “tilknyttet” på norsk kan norske synonymer være forbinde eller relatere

Hva er en affiliate? 

En affiliate er en samarbeidspartner som blir belønnet for å anbefale nettbutikkers produkter, gjennom å få en prosent av salget.

Hva er et eksempel på affiliate markedsføring?

Et eksempel på affiliate markedsføring kan være en blogg som skriver om produkter innenfor en spesifikk bransje, og derfor anbefaler et spesifikt produkt på sin blogg med lenke til dette produktet.

Oppsummering

Affiliate markedsføring er en form for markedsføring som ofte er brukt blant bedrifter som driver med nettbutikk. Det vil si at en nettbutikk gir en prosent av salget, om salget kommer gjennom en anbefaling fra en “affliate” sin kanal.