Breadcrumbs

Det er viktig at en nettside er oversiktlig og lett å navigere seg gjennom. For at brukeren enkelt skal forstå hvor på nettsiden har mange nettsteder breadcrumbs som brukeren kan følge.

Hva er breadcrumbs?

Breadcrumbs er et verktøy for navigering på et nettsted hvor du ser en liste på toppen av en nettside med alle leddene som ligger mellom forsiden på nettstedet og siden du er på. Det kan for eksempel se sånn ut:

Forside > hovedkategori > underkategori > produkt

Navnet breadcrumbs er hentet fra eventyret om Hans og Grete hvor han legger en sti av brødsmuler for å huske veien hjem igjen. Breadcrumbs på en nettside fungerer litt på samme måte. Å ha den oversikten tydelig på siden gjør det lettere for brukere å ha oversikt over nettstedet ditt. I tillegg er breadcrumbs et verktøy søkemotorer bruker for å forstå sammenhengen i nettstedet ditt.

Hvorfor er breadcrumbs viktig?

Som sagt hjelper breadcrumbs på brukervennligheten, noe som er ekstremt viktig for å få leads, gjennomførte kjøp og økt salg på et nettsted. Å ha breadcrumbs på siden er også et viktig grep innen on-page SEO. Ved å ha breadcrumbs på siden din ser søkemotorene lett hvordan strukturen på nettstedet ditt er. Om du er heldig kan breadcrumbs også vises i søkeresultatet, noe som gir en enda bedre presentasjon av siden din!

 


Ofte stilte spørsmål

Hva er breadcrumbs?
Breadcrumbs er en liste med lenker til alle leddene på nettstedet mellom forsiden og siden du er på nå. Da ser du en oversikt over hvor på nettstedet du er, og hva gangen i nettstedet er. Breadcrumbs er et verktøy som gjør det lettere for brukere å forstå og navigere på nettstedet. Søkemotorer bruker også breadcrumbs for å forstå strukturen og sammenhengen på et nettsted.

Hva er fordelen med breadcrumbs?
Fordelen med å bruke breadcrumbs er at du gir brukere og søkemotorer bedre oversikt over nettstedet ditt. At brukere lettere klarer å navigere på siden din gjør at de finner den informasjonen de trenger, og det er større sjanse for at de konverterer. Søkemotorer får større forståelse for nettstedet ditt, noe som kan påvirke din organiske synlighet.