Digitalt design

Digital design er en form for visuelt medie som erlagt opp til å bli sett på en skjerm. Det er en sammensetting av grafisk design, laget for å passe mobiler og pc'er.

Hva er digitalt design?

Digital design er en type visuell kommunikasjon som presenterer informasjon, et produkt eller en tjeneste gjennom et digitalt grensesnitt. Eksempler på digital design er nettsider, apper,  3D-design, sosiale medier innhold, animasjoner, digitale presentasjoner, epost-design og annonser.

Forskjellen mellom digitalt design og grafisk design

Grafisk design er for produkter som skal på trykk og digitalt design er produkter som skal være digitalt. Dette er selvfølgelig en generalisering. Nå om dagen overlapper trykk og digitale produkter oftere enn før. Digitalt design er avhengig av ferdigheter hos en grafisk designer, for eksempel merkeimplementering. Grafiske designprosjekter må tilpasses både for digitale plattformer og trykk. Og for å gjøre det mer forvirrende, er «grafisk design» ofte brukt som en samlebetegnelse for alle typer visuell kommunikasjon.

Fordelen med å være digital som bedrift 

I de siste tiårene har det vært et stort skifte fra trykte medier til digitale plattformer. Så og si alt har blitt digitalisert. Derfor er det viktig at man som en bedrift blir med på dette skiftet, og blir synlig på nett i og med at potensielle kunder og andre konkurrenter også er aktive der. Fordelen med det digitale skiftet, er at man når ut til flere i målgruppen, både raskere og mer effektivt. I tillegg til at man kan legge ut uendelig med informasjon på en nettside eller sosiale medier, og målgruppen kan lese denne informasjonen når som helst.

Oppsummering

Digitalt design er en form for visuelt medie, lagt opp til å bli sett på en skjerm. Det er en sammensetting av grafisk design, lagd for å passe mobil- og PC-skjermer. Grafisk design og digitalt design overlapper hverandre, nå som vi har fått et stort skifte fra trykk til digitale medieplattformer. Og på grunn av dette, er det en fordel for bedrifter å bli med på dette skriftet, og få bedriften sin synlig på nettet.


Ofte stilte spørsmål:

Hva er digitalt design?

Digitalt design er en type visuell kommunikasjon som presenterer informasjon, et produkt eller en tjeneste gjennom et digitalt grensesnitt.

Hva gjør en digital designer? 

En digital designer gjør det samme som en grafisk designer, men produserer produkter som er digitale og kan brukes på nettet.