Kunde

En kunde er en som gjør et kjøp av en vare eller tjeneste fra en annen. Man snakker ofte om to ulike segmenter innenfor kjøp og salg av varer og tjenester, definert som B2C og B2B.

Hva er en kunde?

Som nevnt ovenfor kan en kunde enten være en bedrift (B2B)  eller en privatperson (B2C) som kjøper en vare eller tjeneste av fra en selger. Går man inn i en matbutikk for å handle melk, er man kunde som privatperson. Jobber man i en bedrift som kjøper nye stoler til kontoret, er det bedriften som gjør et kjøp.

Hva er et kundebehov? 

Ulike kunder har ulike behov når de skal gjøre et kjøp.  Det er opp til bedriftene som gjør salget av varer og tjenester å tilrettelegge for at de møter sine kunders behov, samtidig som de skal drive bedriften lønnsomt. Har du matallergier er det viktig for deg å handle et sted som har et utvalg av allergivennlige produkter, og hvis du har barn er du kanskje opptatt av at klærne du kjøper til barna dine har god kvalitet så de varer lenger.

Hva er en kundegruppe?

En kundegruppe er en gruppe mennesker med samme fellestrekk, som med størst sannsynlighet vil være interessert i de varene eller tjenestene en bedrift selger. En kundegruppe kan ses på som bedrifts målgruppe for salg av varer og tjenester, og er ofte konkret definert.  

Oppsummering

En kunde er en som gjør et kjøp av en vare eller tjeneste fra en annen. En kunde kan enten være en privat person eller en bedrift, og er ofte del av ulike kundesegment med ulike kundebehov.

Ofte stilte spørsmål:

Hva er en kunde?

En kunde er en privatperson eller en bedrift som gjør et kjøp av en vare eller tjeneste fra en aktør.

Hva er et synonym for en kunde? 

Forbruker, kjøper, klient, og konsument er eksempler  på synonymer som kan brukes for kunde.