UX design

Design av digitale produkter, tjenester eller prosesser som skal være enkelt og forståelig å bruke. I tillegg skal produktene være innenfor et grensesnitt og passe alt fra en liten mobilskjerm, til en stor og lang pc-skjerm. 

Hva er UX design?

UX design står for User Experience design (brukeropplevelse), og handler å lage en god opplevelse for brukeren i møte med et digitalt produkt, tjeneste eller system. Dette er digitale produkter som man bruker med en pc, nettbrett eller en mobil. 

Hva gjør en UX designer? 

En UX designer gjør research, og finner ut av hva produktet bør inneholde. Så skisser de hvor elementer skal være plassert, for å så brukerteste dette med målgruppen. Etter en del brukertesting og endringer, lager de en ferdig digital prototype, som målgruppen skal brukerteste igjen. Etter flere runder med testing og endringer, ender man opp med en ferdig prototype, som designeren sender videre til en utvikler, som lager det endelige produktet ut fra UX designere sine skisser og prototyper. 

Oppsummering

UX-designere kombinerer research, produktutvikling, brukertesting og design for å skape sømløse brukeropplevelser for produkter, tjenester og prosesser.


Ofte stilte spørsmål:

Hva er UX design?

UX-design handler om å designe digitale brukeropplevelser som er enkle og behagelige å bruke for målgruppen. Så fort de bruker de digitale produktene, skal de forstå med en gang hvor de skal trykke, for å komme seg videre i prosessen.

Hvorfor er UX design viktig? 

Nå som alt blir mer digitalisert, er det viktig at man får en god opplevelse med de nye digitale produktene og tjenestene. F.eks. er det å handle på nettet blitt mer populært, og derfor er det viktig at nettsider er enkle å bruke, for at de skal få noen salg.