Webhotell

Et webhotell er en nødvendig del av et nettsted. Her forklarer vi hva det er og hva det brukes til.

Hva er et webhotell?

En nettside trenger en server hvor informasjonen til nettstedet ligger lagret. Når en nettleser ønsker å gå inn på en nettside sender den en forespørsel til denne serveren, og får informasjonen om nettstedet tilbake.

Et webhotell er en tjeneste som lar deg bruke en slik server. Tjenesten kalles også webhosting. Et godt webhotell gir deg godt med lagringsplass, rask nettforbindelse, gode backupløsninger og har gode rutiner for oppdateringer og vedlikehold. Dette er viktig for å redusere sjansen for datainnbrudd/hacking og datalekkasjer.

Ved valg av webhosting kan det være greit å huske at geografisk plassering er en av mange faktorer som spiller inn på hvor rask serveren og nettsiden fungerer. Hvis majoriteten av dine besøkende befinner seg i Norge kan det derfor være lurt å velge et webhotell som har servere plassert i Norge.

 


 

Ofte stilte spørsmål:

Når trenger jeg et webhotell?

Et webhotell er nødvendig hvis du skal sette opp en nettside, men ikke har egen server. Et webhotell gir deg serverplass til alle filene og systemene en nettside trenger for å fungere.

Hva kjennetegner et godt webhotell?

Et godt webhotell gir deg nok lagringsplass til en god pris, har raske servere, god sikkerhet og gode rutiner for oppdatering av serverens programvare.