Samarbeid med SEO-byrå
FAGBLOGG

Hvorfor samarbeide med et SEO-byrå i 2024?

Et SEO-byrå kan hjelpe deg med å erobre topplasseringer i Google og løfte bedriftens synlighet til nye høyder. Vi går inn på godene ved å samarbeide med et SEO-byrå, og gir deg avslutningsvis tips til hvordan du skal velge riktig byrå!

Estimert lesetid: 4 minutter

Ikke la SEO gi deg hodebry

SEO-byråer jobber kontinuerlig med å avsløre søkemotorenes hemmeligheter gjennom smarte strategier, avanserte analyser og kreative løsninger. Sjansen er derfor stor for at du vil oppnå konkurransemessige fordeler ved å inngå et samarbeid med et SEO-byrå i dag. Vi håper du etter endt lesing kan skille mellom de ekte SEO-guruene, og de som bare kaster rundt seg med søkeord som konfetti.

I denne artikkelen får du svar på

 • Hva kan et SEO-byrå hjelpe deg med?
 • Hvilke resultater kan du oppnå ved å bruke et SEO-byrå?
 • Fordeler med å benytte seg av et SEO-byrå (med skrekkeksempel)
 • Hva kjennetegner et dyktig SEO-byrå?
 • 5 ting du burde tenke på når du velger SEO-byrå
 • Ofte stilte spørsmål om SEO-byråer

Hva kan et SEO-byrå hjelpe deg med?

For mange er SEO-verdenen en uoversiktlig labyrint av algoritmer, søkeord og tekniske detaljer. Heldigvis har et byrå med spesialisering på søkemotoroptimalisering inngående kunnskap, og forståelse for søkemotorer og deres komplekse rangeringsmekansimer.

Et SEO-byrå sitt primære mål er å hjelpe din bedrift med å oppnå økt organisk synlighet i søkemotoren og målrettet tiltrekke besøkende til nettsiden. Gjennom analyse av nettsiden din, vil et SEO-byrå utvikle en skreddersydd strategi som steg for steg skal forbedre nettsiden. Dette inkluderer blant annet:

 • Omfattende søkeordsanalyser og konkurrentanalyser 
 • Optimalisering av nettsidens sidestruktur 
 • Forbedring av brukervennlighet
 • Optimert innhold til en rekke type sider, som artikler og produkt/tjenestesider 
 • Fjerne tekniske begrensninger for organisk synlighet, som store bilder, internkonkurrerende sider og døde lenker 
 • Sørge for at nettstedet er sikkert (HTTP / HTTPS) 
 • Tilrettelegge for konverteringer som påmelding og kjøp

 

God søkemotoroptimalisering tar tid, men vil bidra til å styrke nettsidens autoritet i søkemotorens øyne, og dermed resultere i bedre rangeringer, økt trafikk og god lønnsomhet på sikt. Med alt SEO-faget innebærer, vil et SEO-byrå frigjøre både tid og ressurser hos deg.

Hvilke resultater kan du oppnå ved å bruke et SEO-byrå?

Hvis du enda er i tvil om du burde samarbeide med et SEO-byrå, gir vi deg her en liten smørbrødliste av resultater du kan oppnå:

Økt organisk synlighet

Ja, det har vi allerede nevnt. Men vi kan ikke få sagt nok ganger hvor viktig dette er dersom du skal kunne ha en fair sjanse til å vinne kunder over konkurrentene. 

Kvalifisert trafikk 

Gjennom søkeordsanalyser og fordeling av søkeord på nettsiden, vil du tiltrekke deg målrettet og relevant trafikk inn på nettsiden, fordi potensielle kunder vil finne dine produkter og tjenester lettere. 

Økt brukervennlighet

Optimering av nettsidens struktur og innhold vil gjøre besøket på nettsiden din til en fryd. Det øker sannsynligheten for at besøkende vil være på nettsiden lenger, at de vil utforske flere sider og ende opp med å konvertere (påmelding, kjøp osv.)

Konverteringer

Og nå som vi er inne på konverteringer. Et SEO-byrå vil gjennom analyser forstå hvordan besøkende oppfører seg på nettsiden og foreslå endringer for å øke konverteringsraten. Det betyr at flere av dine besøkende vil bli betalende kunder.

Økt merkevarekjennskap

Bedre synlighet i søkemotoren kan bidra til å bygge merkevarekjennskap over tid. Når potensielle kunder stadig ser nettsiden din blant de øverste søkeresultatene, vil dette skape både tillit og troverdighet. Over tid kan dette føre til gjentatte besøk, konverteringer og lojale kunder. 

Økt lønnsomhet

I sum kan godt utført SEO gi økt lønnsomhet på sikt ved å tiltrekke flere kunder, nå ut til riktig målgruppe, redusere andre markedsføringskostnader og bygge en sterk merkevare. Det er rett og slett en investering som gir kontinuerlige fordeler og styrker din bedrifts digitale posisjon over tid.

Fordeler med å benytte seg av et SEO-byrå

Fordelene med å benytte seg av et SEO-byrå er mange, men her har vi ramset opp noen av de viktigste: 

 1. Et SEO-byrå har bedre forutsetninger for å henge med på utviklingen i fagfeltet. Dette er en stor fordel, da Google oppdaterer algoritmen og retningslinjene sine flere ganger hvert år. Vi i Solid Media jobber for eksempel på en helt annen måte med SEO nå, enn det vi gjorde bare for et år siden!
 2. Et SEO-byrå følger kontinuerlig med på utviklingen i organisk synlighet, trafikk og konverteringer, og igangsetter tiltak basert på dette.
 3. Et SEO-byrå sørger for at SEO faktisk blir prioritert – at tiltak som identifiseres faktisk også blir implementert og fulgt opp.
   
 4. Et SEO-byrå følger nøye med på indekseringen – og dette er viktig! La oss ta et skrekkeksempel …


Se for deg at du har flyttet nettsiden din over til et nytt
CMS, og lanserer en tilsynelatende ny og bedre versjon. Det du mest sannsynlig verken vet eller får med deg, er at det har skjedd en feil i prosessen, som har ført til at alle de nye sidene har blitt publisert med noindex-tag. Det betyr i praksis at hele nettsiden straks forsvinner sporløst fra Google – UTEN at du vet det. Penger tapt.

Skummel tanke? Ja. Med hjelp fra et SEO-byrå kan du være sikker på at du ikke ender opp i denne eller lignende situasjoner.

Hva kjennetegner et dyktig SEO-byrå?

Her er noen av kjennetegnene vi mener du burde se etter for å finne et profesjonelt og kompetent søkemotoroptimaliserings-byrå:

Kunnskap og kompetanse: Et dyktig SEO-byrå har et dedikert team med eksperter som har oppdatert kunnskap om de nyeste trendene, retningslinjene og “best practice” innenfor fagfeltet. Denne kompetansen gjør byrået i stand til å skreddersy en strategi som baserer seg på bedriftens individuelle behov og mål.

Erfaring og resultater: Et dyktig SEO-byrå vil kunne vise til kundecaser fra bedrifter (gjerne innenfor en rekke bransjer) med imponerende resultater. 

Helhetlig tilnærming: Et dyktig SEO-byrå ser hele bildet og forstår at søkemotoroptimalisering ikke handler om raske løsninger, men heller om å forbedre nettsidens helhetlige ytelse og brukeropplevelse. 

Transparens og kommunikasjon: Et dyktig SEO-byrå vil innlede samarbeidet med en avklaring om hva de forventer å få til basert på utgangspunktet til din bedrift, og hva du kan forvente av verdi basert på avtalen og SEO-budsjettet. Byrået  kommuniserer tydelig med sine kunder og gir dem innsikt i alle steg av prosessen. De rapporterer jevnlig om fremdrift, resultater og justeringer i strategien. 

Etisk praksis: Et dyktig SEO-byrå jobber med søkemotoroptimalisering på en etisk måte, og unngår all form for “black hat SEO” 

Fokus på langsiktig suksess: Det er ingen hemmelighet at SEO tar tid. Du burde derfor stille deg kritisk til lovnader om at dere vil oppnå fantastiske resultater på kun et par måneder. Et dyktig SEO-byrå jobber med å skape et solid grunnlag først, og med det sørge for at investeringen vil være lønnsom på sikt.

5 ting du må tenke over når du velger et SEO-byrå

Avslutningsvis vil vi komme med 5 gode tips om hva du burde tenke på før du velger SEO-byrå:

1. Priser og arbeidsmetoder

Et viktig steg i valgprosessen er å forstå byråets priser og arbeidsmetoder. Spør om de tilbyr faste priser eller tar timebetalt. En transparent prisstruktur vil bidra til å unngå uventede kostnader og misforståelser underveis i samarbeidet. 

En ting som skiller oss fra mange andre digitalbyråer, er at vi ikke leverer på timer, da vi opplever at dette er mest gunstig for både oss og våre kunder. 

Les mer i artikkelen – Derfor leverer ikke vi på timer 

2. Samarbeidsform 

Spør hvordan byrået samarbeider med sine kunder. Vi i Solid Media har for eksempel jevnlig kontakt med våre kunder og faste månedlige møter, men det er også byråer der SEO-spesialister jobber ute hos kundene noen ganger i uken. Finn derfor ut hvilken samarbeidsform som passer best for deg og din bedrift. 

3. Rendyrket spisskompetanse vs. fullservicebyrå 

Tenk over om du ønsker et byrå som har rendyrket kompetanse på et par områder innenfor digital markedsføring, eller et byrå som kan tilby alt fra a-å. Fordelen med et rendyrket digitalbyrå er at de kan tilby svært god ekspertise innenfor et eller et par fagfelt, mens fordelen med et fullservicebyrå er at de kan bistå med en mer helhetlig tilnærming til bedriftens digitale strategi. 

4. Byråets kundeportefølje 

Ta en titt på byråets kundecaser og tidligere arbeid. Har de bistått bedrifter i samme bransje som deg? Har de bred erfaring eller spesialisert seg på visse bransjer? Det vil gi deg en bedre forståelse for byråets evner og hva du kan forvente av samarbeidet. 

5. Lokasjon

I den digitale tidsalderen vi lever i er det ikke noen problem å samarbeide med et SEO-byrå uansett hvor i landet du og de befinner seg. Mange foretrekker likevel å ha et byrå i nærheten slik at man kan ha fysiske møter og sånn sett i større grad få mer personlig kontakt. Det kan gjøre samarbeidet lettere! 

Vårt SEO-byrå ligger midt i Oslo, og vi har både kunder i umiddelbar nærhet og i andre landsdeler.

Oppsummering

Det er ingen tvil om at det er viktig å investere i SEO dersom du skal holde tritt med konkurrentene dine i 2023. Det er nok likevel fortsatt mange bedrifter som enda ikke har startet på SEO-satsingen, kanskje fordi de forbinder fagfeltet med en en diffus verden av algoritmer, søkeord og tekniske detaljer. 

Heldigvis finnes det en flust av SEO-byråer i Norge som har spesialisert seg på nettopp dette litt diffuse, kompliserte og sammensatte fagfeltet. Gjennom å samarbeide med et SEO-byrå vil du oppnå mange fordeler og være sikker på at du til enhver tid har en konkurransedyktig nettside. 

Etter å ha lest denne guiden håper vi du ikke bare har fått en større forståelse for SEO og fordelene med å satse på søkemotoroptimalisering, men også notert deg noen punkter om hva det er viktig å se etter når du skal velge SEO-byrå. 

Så da gjenstår det for oss å spørre deg: tror du nå at du klarer å skille mellom de ekte SEO-guruene og de som bare ukritisk kaster rundt seg med søkeord som konfetti?

Kanskje vi er din nye samarbeidspartner?

I Solid Media har vi et sterkt fagmiljø av SEO-teknikere, der vi alle har ulike styrker som vi benytter på tvers for å kunne gi den beste leveransen for våre kunder. Vi leverer SEO som til enhver tid er “up to date”, og har et stort fokus på kundedialog og rapportering tilpasset våre kunders ønsker. 

Vi holder til i sentrum av Oslo, men bistår også kunder i andre landsdeler. 

Send oss en forespørsel i dag – vi vil besvare dine spørsmål så godt vi kan!

Ofte stilte spørsmål 

Hva er et SEO-byrå?

Et SEO-byrå er et byrå som er spesialisert på å hjelpe bedrifter med å få økt organisk synlighet og bedre rangeringer i søkemotorer som Google. 

Hva gjør et SEO-byrå?

Et SEO-byrå gjør en rekke tiltak for å optimalisere bedrifters nettsider, blant annet gjennom søkeordsanalyser, teknisk optimalisering, tekstproduksjon og analyse av data. 

Hvordan måler man effekten av SEO-arbeid over tid?

Måling av effekten av SEO-arbeid over tid er en kompleks prosess som involverer flere faktorer. I stedet for å bare fokusere på umiddelbare endringer i rangering, bør man vurdere en kombinasjon av organisk trafikk, klikkfrekvens, tid brukt på nettsiden, og konverteringsrater. Disse målene gir et mer helhetlig bilde av hvordan SEO-tiltak påvirker nettsidens ytelse. Verktøy som Google Analytics og Google Search Console er avgjørende for å spore disse dataene. Det er også viktig å merke seg at SEO er en langsiktig strategi, og betydelige resultater kan noen ganger ta måneder å materialisere seg.

Hvordan håndterer et SEO-byrå endringer i Googles algoritmer?

Når det gjelder endringer i Googles algoritmer, tilpasser SEO-byråer sine strategier kontinuerlig for å holde tritt med disse endringene. De holder seg oppdatert med de siste trendene og retningslinjene fra Google, og bruker denne kunnskapen til å justere klientenes SEO-strategier. Dette kan inkludere å endre søkeordtilnærmingen, oppdatere innhold, forbedre mobilvennlighet og forbedre nettstedets tekniske ytelse. Siden Google ofte fokuserer på å forbedre brukeropplevelsen, legger byråene vekt på kvalitetsinnhold og brukervennlig design.

Kan et SEO-byrå garantere topprangerte posisjoner i Google?

Med hensyn til garanti for topprangerte posisjoner i Google, er det viktig å forstå at ingen kan gi en absolutt garanti for spesifikke rangeringer innenfor en fast tidsramme. Googles algoritmer er komplekse og stadig i endring, og det er mange faktorer utenfor et SEO-byrås kontroll. Profesjonelle SEO-byråer vil fokusere på å implementere beste praksis for å forbedre nettsidens overordnede SEO-ytelse, men de vil unngå å gi ubegrunnede løfter om spesifikke rangeringer. I stedet vil de arbeide for å oppnå kontinuerlig forbedring og bygge en sterk, langsiktig SEO-strategi for sin klient.

Hva kan jeg oppnå ved å bruke et SEO-byrå?

Ved å bruke et SEO-byrå kan du oppnå økt organisk trafikk, bedre rangeringer, forbedret brukeropplevelse, flere konverteringer, økt merkevarebevissthet og bedre lønnsomhet.

Hvordan velger jeg riktig SEO-byrå?

Når du velger SEO-byrå burde du vurdere deres priser og arbeidsmetoder, samarbeidsform, spisskompetanse vs. fullservicebyrå, kundecaser og lokasjon.