WebPageTest

En nettsides innlastingshastighet er en viktig faktor - både for brukervennlighet og for å få god organisk rangering. WebPageTest er et godt verktøy for å sjekke hastighet og innlasting.

Hva er WebPageTest?

En hastighetssjekk av en nettside bør gi svar på ting som blant annet hvor raskt serveren svarer, hvor lang tid selve innlastingen tar, Core Web Vitals-faktorer og hvilke elementer på nettsiden som forsinker innlastingen. 

Alt dette, og mye mer, gjør WebPageTest.org på en god måte. I tillegg har man funksjoner som valg av serverlokasjon for testen og miniatyrbilder som visualiserer hvordan nettsiden lastes inn for brukeren. Fossefall-visualiseringen er også et nyttig verktøy – denne kan du bruke til å se hvilke elementer som lastes inn når, og hvor lang tid disse tar. Her ser du enkelt om du har javascripts, CSS-filer, store bilder eller annet som gjør nettsiden tregere.

 

Hvordan teste hastigheten til en nettside

Når man skal sjekke en nettsides hastighet kan det være lurt å gå litt systematisk til verks. For eksempel bør man teste ulike typer sider, som forsiden, en tjenesteside, en bloggartikkel og en side fra nettbutikken din. 

I tillegg er det lurt å velge en server som er geografisk så nærme som mulig din målgruppe, slik at resultatet blir realistisk.

Les mer i vår guide om teknisk SEO her.

WebPageTest


 

Ofte stilte spørsmål:

 

Hva er WebPageTest?
WebPageTest er en tjeneste som måler en nettsides innlastingshastighet og andre tilknyttede variabler. 

Hvorfor bør man måle innlastingshastighet?
Innlastingshastighet er en viktig faktor for de som besøker nettsiden. Hvis nettsiden tar lang tid å laste inn er det større sjanse for at de besøkende går ut igjen. Derfor er dette også en av faktorene Google vurderer for organisk rangering.