Søkeordsanalyse

Skulle du ønske at du visste hva dine potensielle kunder søker etter i Google? Med en søkeordsanalyse kan vi kartlegge hva de søker etter. Så kan du, eller vi optimaliserer innholdet på siden for å møte deres behov.

Hvorfor er en søkeordsanalyse viktig for din bedrift?

For at nettsiden til bedriften din skal være synlig, og bli valgt fremfor konkurrentene, er det avgjørende å ha en søkeordsanalyse som kartlegger hvilke søkeord som skal brukes. Med godt innhold og riktig bruk av søkeord vil nettsiden rangeringen høyere i Google, og gi relevant og lønnsom trafikk inn til siden.

En analyse av søkeord er avgjørende for å få bedre resultater med søkemotoroptimalisering. Innsikt betyr alt hvis man vil oppnå gode resultater med markedsføring på nett. Uten å ha gjort en skikkelig søkeordsanalyse kan man bruke mye ressurser på innhold som ikke fungerer.

Ønsker du at nettsiden til din bedrift skal ligge øverst i søkeresultatet og treffe riktig målgruppe? Da kan en søkeordsanalyse være et smart sted å starte.

Hva er søkeord?

Søkeord er ord eller setninger som brukes for å beskrive hva søkeren er på leting etter. Enten om de søker etter svar på spørsmål, eller tjenester og produkter. Søkeord får Google til å forstå innholdet på nettsiden din, og gjør det enklere for målgruppen å finne frem blant konkurrentene. En søkeordsanalyse er derfor viktig for å kartlegge hvilke ord og setninger som er relevante.

Hvordan jobber vi med søkeordsanalyser?

En søkeordsanalyse er avgjørende for søkemotoroptimaliseringen, og er alltid det første vi starter med. Når vi lager en søkeordsanalyse gjør vi det med et mål om å skreddersy søkeordsanalysen etter bedriftens mål og KPI-er. Dette gjør vi for å kunne velge søkeord som lønner seg for bedriften å bruke, og kartlegge hvilke muligheter den har.

Vi tilbyr innsikt og analyse, finner innholdshull og mangler, og kartlegger og samarbeider tett med bedrifter for at de skal nå sitt fulle potensial.

Slik lager vi en søkeordsanalyse

 • Start bredt

  Vi kartlegger på et overordnet nivå med søkeord tilknyttet type bedrift. Dette kan være søkeord tilknyttet type bedrifter som: "Rørleggerbedrift", "Digitalbyrå" eller "Rengjøringsfirma".

 • Tjenester og produkter

  Vi kartlegger søkeordene for tjenestene eller produktkategorier slik at vi får et helhetlig bilde av den overordnede interessen for hva bedriften tilbyr. Vi starter med å gi de viktigste tjenestene og produktene mest oppmerksomhet.

 • Sjekk av konkurrentene

  Hvilke søkeord er det konkurrenter bruker som gjør at de rangerer høyt i Google? Hvilke tjenester presenterer de på sin nettside? Dette vil gi en god forståelse av konkurransebildet.

 • Long tail og short tail søkeord

  Vi lokaliserer både generelle søkeord som "Rørlegger" (short tail) og mer spesifikke søkeord som "Rørlegger Oslo Pris" (long tail).

 • Jobb systematisk

  Vi skriver ned alle søkeordene vi finner, grupperer dem etter type og søkevolum, og sørger for at vi har fanget opp alle mulige kombinasjoner.

 • Samarbeid

  I samarbeid med bedriften og med deres innsikt blir vi enige om hvilket innhold som må optimaliseres, og hvilket nytt innhold som må utvikles.

Søkeordsanalyse-verktøy

Det finnes både betalte og ubetalte søkeordsanalyse verktøy for å kartlegge relevante søkeord for nettsider. Vi benytter oss av en kombinasjon av "Keyword Tool" og "Ahrefs", samt “Google Search Console” og “Google Analytics”. Vår erfaring er at disse verktøyene samlet gir et bilde av hva dine potensielle kunder faktisk søker etter. De gir også gode forslag for synonymer og eventuelle andre søkeord.

Ønsker du en uforpliktende søkeordskartlegging for din bedrift?

Vi har god erfaring med omfattende søkeordskartlegging for bedrifter innen ulike bransjer. Vi vil gjerne ta en prat med deg om ditt potensiale for organisk vekst, og hvordan vi kan skape gode resultater for din bedrift.

Prinsensgate 22, 0157 Oslo