Teknisk SEO Audit

For å lykkes med SEO er det helt nødvendig at de tekniske elementene på nettsiden fungerer som de skal. Med en teknisk SEO audit blir det utført en total helsesjekk av nettsiden, der formålet er å identifisere hvilke tekniske aspekter som burde forbedres og/eller implementeres.

Hvorfor trenger din bedrift en teknisk SEO audit?

Formålet med en teknisk SEO audit er å kartlegge hvilke tekniske faktorer som påvirker trafikken inn til nettsiden din negativt og dermed også fortjenesten. Tekniske faktorer har nemlig en stor påvirkning på hvorvidt siden din har mulighet for å oppnå gode rangeringen i søkemotoren eller ikke.

Mange bedrifter jobber med SEO på daglig basis, men synes ofte teknisk SEO er komplekst og vanskelig. Derfor er det mange som ønsker hjelp fra noen med ekspertise på området.

En teknisk SEO audit skiller seg fra en fullstendig SEO-analyse ved at den kun fokuserer på de tekniske elementene på nettsiden. En SEO-analyse derimot er mer overordnet og tar for seg faktorer som nettstedets tekstinnhold, sidestruktur og mye mer.

Hva er en teknisk SEO audit?

En teknisk SEO audit er en fullstendig teknisk helsesjekk av nettsiden. Hensikten er å optimalisere for en rekke faktorer som er “best practice” for søkemotorer som Google og Bing. Dette for at søkemotorenes roboter skal kunne scanne (crawle) og kategorisere (indeksere) nettsiden på en effektiv måte, for å igjen kunne gi større organisk synlighet til siden. Med andre ord vil søkemotorer som Google i større grad anerkjenne nettsiden din om det tekniske er på plass.

Selv om tekniske optimaliseringer er et kontinuerlig arbeid, er det i blant viktig med en grundig teknisk SEO audit - noe vi utfører for alle våre nye kunder.

Hvordan utfører vi en teknisk SEO audit?

Vi utfører en teknisk SEO audit for alle våre nye kunder, og jobber ut fra en grundig sjekkliste der vi går gjennom en rekke elementer steg for steg. Når den tekniske SEO auditen er gjennomført, kommer vi med anbefalinger til hvilke tekniske aspekter på nettsiden som burde optimeres. Hovedtemaene vi dekker i våre tekniske SEO Audits er:

 • Indeksering

  Vi undersøker hvilke sider som er indeksert, om det finnes noen feilindekserte sider og om det finnes duplisert innhold på nettsiden. Vi sjekker også om bedriften har et sitemap lastet opp i Google Search Console og om robots.txt-filen er implementert riktig i koden på nettsiden.

 • Nettsidens hastighet

  Vi måler hastigheten på innlastingen til nettsiden. Det er ofte store bilder og andre visuelle elementer som er årsaken til at nettsiden er treg - noe som kan ha stor betydning for både brukervennligheten og hvordan søkemotoren vurderer siden.

 • Mobilvennlighet

  Vi undersøker om nettsiden er optimalisert for mobil, da dette har en direkte påvirkning på rangeringen i søkemotoren.

 • SSL-sertifikat

  Vi sjekker om nettsiden har et SSL-sertifikat, da dette er viktig for å vise brukerne at nettsiden er trygg.

 • Metatittel og metabeskrivelse

  Vi går gjennom metadataen til nettsiden, og ser på hvorvidt metatitler og metabeskrivelser er optimalisert på de ulike landingssidene.

 • Samarbeid

  I samarbeid med bedriften og med deres innsikt blir vi enige om hvilket innhold som må optimaliseres, og hvilket nytt innhold som må utvikles.

Ønsker du en teknisk SEO audit for din bedrift?

Kontakt oss for en uforpliktende prat dersom du har behov for en teknisk SEO audit.

Prinsensgate 22, 0157 Oslo