Screaming Frog

For å forstå hvordan et nettsted er bygget opp er et crawling-verktøy som Screaming Frog veldig nyttig. Her skal vi forklare mer om dette verktøyet.

Hva er Screaming Frog?

Screaming Frog er laget for å “crawle” siden omtrent på samme måte som Googles crawlere gjør. Det vil si at programmet tråkler seg gjennom alle sidene på et nettsted, enten via internlenkene eller ved at man gir programmet en liste med hvilke sider som skal gjennomgås. Deretter samler programmet en hel haug med data om hver side. Eksempler på informasjon som samles inn er:

All denne informasjonen kan enkelt sorteres, filtreres og eksporteres slik at den kan brukes videre i analysearbeidet.

Programmet er gratis i bruk opp til 500 crawlede nettsider per nettsted. Skal du jobbe med større nettsider enn dette må du ha lisens. Med en lisens får man også tilgang til mer avanserte tilpasninger og funksjoner. Les mer om prismodellen her.

Screaming Frog

Hvordan bruke Screaming Frog til SEO?

Dette verktøyet er gull verdt i analysearbeid, både til teknisk SEO og on-page SEO. For eksempel kan man raskt avdekke hvilke sider som er indekserbare, og hvilke som har ompekninger eller noindex-tags.

Man kan også raskt se hvilke sider som mangler gode metatitler, og hvilke som har mangelfull internlenking.

Hvis man vil ta analysearbeidet ett skritt videre kan man koble til for eksempel Google Search Console, Ahrefs, Moz eller Google Analytics via API for å få mer utfyllende innsikt. På den måten kan man få informasjon om trafikk og organiske rangeringer, og sette dette i sammenheng med informasjonen Screaming Frog selv kommer med.

 


 

Ofte stilte spørsmål:

Hva er Screaming Frog?
Screaming Frog er et verktøy som crawler et nettsted for å finne informasjon om teknisk status og innholdet på hver side.

Er Screaming Frog gratis?
Man kan fint bruke Screaming Frog gratis, men da får man bare crawlet 500 sider per nettsted. Med en lisens får man også tilgang til mer avanserte funksjoner.